De beste VPN service van 2021

VPN is een bescherming van je privacy

Een VPN service ook wel bekend als ‘virtual private network’ helpt je om meer anoniem op het internet te zijn. Het gebruikt een cryptische versleuteling om je internetgebruik te versleutelen zodat het netwerk denkt dat je op totaal andere locatie bent.

Het is de variabiliteit van de beste VPN aanbieders die ze een echte ‘gamechanger’ hebben gemaakt voor laptops, desktops, tablets, smartphones, streaming apparaten, smart tv’s en zelfs gaming consoles.

Als je totaal nieuw bent in de wereld van VPN’s dan ben je hier op de juiste plaats. In deze gids zullen we je een volledige uitleg geven wat een VPN is, wat het doet, en waarom ze zo enorm handige goedkope middelen zijn om alledaags te kunnen gebruiken. Weet je al het één en ander van een VPN dan is dit ook een goede plaats om de beste VPN van 2021 te ontdekken van ons meeste recente onderzoek naar de beste VPN.

Voor de meeste draait het kiezen van een VPN vooral om privacy. Je wilt ze waarschijnlijk gebruiken om je online leven compleet anoniem te houden van de instanties die mee kijken met wat jij online doet zoals de overheid.

En omdat de beste VPN’s jouw IP adres laten veranderen naar een compleet andere stad of land worden deze diensten wereldwijd intensief gebruikt. VPN’s zijn fantastisch voor mensen die graag alle beschikbare Netflix series overal ter wereld kijken of de verschillende olympische spelen die niet in elk land beschikbaar zijn. Als je op vakantie bent en je ziet dat je favoriete app op je telefoon is gelimiteerd voor dat land (zoals bijvoorbeeld het internet censuur dat in Turkije, China, Cuba, of zelfs Canada plaatsvind) dan kan een online VPN je weer toegang geven tot het internet zoals je dat gewend bent. En dat is nog maar het begin!

Hieronder vindt je 3 handige reviews van de beste diensten op de VPN markt en verder ook de pagina’s met veel informatie over de software.

1. Express VPN de beste VPN service in de wereld!

ExpressVPN kan gewoon niet meer van de eerste plaats gehaald worden. Het voldoet aan alle basis en gevorderde verwachtingen. Snelle verbindingen, serieuze beveiligingsopties, belachelijk gemakkelijk te gebruiken, fantastische klantensupport, en zelfs gratis cloud backup. Het is bij verre weg de beste VPN beschikbaar en je kan het 30 dagen gratis gebruiken! Bekijk het hier!

Specificaties Express VPN

Werkt op: Windows, Mac, Android, iOS, Linux. Streaming diensten gedeblokkeerd: Netflix, YouTube, Amazon, Hulu. 24/7 support: Beschikbaar. Proefperiode: 30 dagen. Aantal servers: 3.000+. Server locaties: 160. Landen: 94. Maximaal aantal apparaten: 5.

Beste Deals Express VPN

 • Express VPN 15 maanden: $6,67
 • Express VPN 6 maanden: $9,99
 • Express VPN 1 maanden: $12,95

Voordelen Express VPN

 • Meeste waardering van klantenpanel
 • Makkelijk te gebruiken op elk platform
 • Bedrijfswaardige encryptie
 • Snelle VPN servers in meer als 94 landen
 • Super 24/7 live klantensupport

Nadelen Express VPN

 • Minder simultane verbindingen dan andere VPNs.

In mei 2021 zijn de nieuwste VPN’s bekeken en net als het jaar ervoor kwam ExpressVPN weer als beste uit de verf. Mensen waren onder de indruk van elke test die ze erop los lieten en gaven het een 5/5 waardering omdat het volgens velen niet nog meer verbeterd kan worden.

Laten we wat specifieker kijken waarom het dan zo goed is. Het begint meteen met makkelijke keuzes. ExpressVPN geeft je de keuze van meer dan 3.000 servers in 160 locaties in 94 landen.


De vijf beschikbare simultane connecties zullen meer dan genoeg zijn voor de gemiddelde gebruiker (hoewel sommige andere VPN aanbieders je meer servers geven) en in toevoeging tot de fantastische apps op Windows, Mac, Android, iOS en Linux is het ook zeer gemakkelijk te gebruiken voor o.a. Apple TV, Roku, Amazon Fire TV Stick, Smart TV’s, PlayStation, Xbox en andere ook routers.

De dienst van ExpressVPN gebruikt de hoogste standaard van de beschikbare VPN kwaliteit die je mag verwachten en een keuze uit verschillende protocollen (zoals IKv2, OpenVPN, L2TP/IPsec) om je data veilig te houden. Maar misschien het meeste interessante is dat het nu begonnen is met het uitrollen van zijn eigen Lightway protocol dat ervoor zorgt om de snelheid te versnellen en de betrouwbaarheid nog verder te versterken.

Maar apart gezien van de specificaties en getallen is in ons real life onderzoek gebleken dat daar het echte moment is waar ExpressVPN goed uit de verf komt. Om te beginnen is het zéér snel met een fantastische verbinding tussen servers en verschillende landen. En dat is zelfs wanneer we de standaard OpenVPN protocollen in onze tests gebruiken. Ze worden zelfs sneller met de aankomende Lightway optie wanneer die klaar is.

We vinden het zeer fijn hoe simpel de dienst is. Het mag misschien te verwachten zijn maar niet iedere VPN provider heeft het door hoe fijn is het als de gebruikservaring zo lekker simpel is voor de gebruikers, ongeacht op welk apparaat je het gebruik. Van desktop tot mobiel, tot televisie streamers en internet browsers. ExpressVPN is een geweldige toevoeging voor zowel pros als onervaren gebruikers.

Voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een VPN is het belangrijk hoe goed een service is om verboden of geblokkeerde websites of diensten te betreden en om tv streaming obstakels te komen. Dus kijken we of we bepaalde restricties kunnen omzeilen die je tegenhouden om Netflix, Hulu, Amazon prime, BBC iPlayer en Disney+ vanuit het buitenland kunnen bekijken. ExpressVPN laat ze je allemaal betreden zonder maar één enkele moeilijkheid.

In het verband van additionele toevoegingen gaat ExpressVPN alle verwachtingen voorbij. Betalingen in BitCoin , P2P support, kill switch, DNS lek bescherming, solide en betrouwbare performance en een duidelijk no-logging beleid dat geverifieerd is door onafhankelijke auditeurs. Het is er allemaal!

Het is zeer goed om te weten dat ExpressVPN een exellente klantenservice heeft. De support website staat vol met duidelijke FAQ’s en tutorials om je alles uit te leggen. En als je problemen hebt is er altijd een 24/7 live support chat beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Het werkt erg goed. We hebben een behulpzaam antwoord gekregen van een behulpzame support agent in een paar minuten nadat we onze vraag hebben gesteld.

Express VPN beste uit de test!

We winden er geen doekjes om hoe blij wij zijn met ExpressVPN. Het is erg simpel. Het is de beste VPN dienst die je kan krijgen in bijna elk scenario. Geloof je ons niet? Dan kan je altijd je voordeel doen met de gratis 30 dagen niet goed geld terug garantie van ExpressVPN alsof het een proefperiode is!

Krijg hier nu de beste VPN voor in 2021 (ExpressVPN) met 3 maanden gratis!

2. NordVPN – De grootste name in de VPN community komt op de tweede plaats!

Specificaties NordVPN

Werkt op: Windows, Mac, Android, iOS, Linux. Gedeblokkeerde streaming sites: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu. 24/7 Suppert: Beschikbaar. Proefperiode: 30 dagen. Aantal servers: 5.200+ Server locaties: 80+. Landen: 59. Maximaal apparaten: 6

Beste deals NordVPN

 • 2 jaar abonnement: €2,64 / maand
 • 1 jaar abonnement: €3,93 / maand
 • 1 maand abonnement: €9,56 / maand

Voordelen NordVPN

 • NordLynx protocol is een game changer
 • Ongeëvenaarde beveiligings oplossingen
 • Briljant op deblokkeren
 • Goede abonnementsopties

Nadelen NordVPN

 • Gebruikerservaring kan nog verbeterd worden

De huidige productervaring van NordVPN verslaat bijna alle competitie in elk opzicht. Als het komt tot de gemiddelde beste waardering voor één VPN zou ExpressVPN goed haar achterhoede in de gaten moeten houden.

Om te beginnen is het beschermingsniveau van NordVPN erg indrukwekkend. Het werkt ook op de AES-256 standaard maar je hebt daarbovenop zelfs nog de optie om het ‘Double VPN’ system aan te zetten waardoor al je internetgebruik niet slechts één keer encrypted is maar twee keer!. Handig om te weten als je bijvoorbeeld op een public wi-fi spot zit of aan het torrenten bent.

Het is eigenlijk zelfs veiliger als de software van ExpressVPN als je puur naar de servercount gaat kijken. Het rekt het op naar een niveau van 5,000 (in ongeveer 60 landen) wat je mond doet wateren en geeft NordVPN je toegang tot 6 apparaten tegelijkertijd.

Net als de grote concurrent ExpressVPN zijn de andere functies een sterke DNS lek bescherming, kill switches (applicatie specifiek en systeem wijd), proxy uitbereidingen voor Chrome en Firefox browsers en ook betalingsopties in Bitcoin, Paypal, en creditcards. En het is ook erg sterk op het openen van Netflix en andere diensten, alleen hebben mensen uit het Verenigd Koninkrijk geen toegang to iPlayer.

De stappen staan allemaal duidelijk uitgelegd in één van de vele NordVPN FAQ’S. Niet alleen zijn er heel veel van, ze zijn ook erg gemakkelijk te doorlopen. En er is altijd een chatbot en excellente live chat support die 24/7 beschikbaar is om jouw problemen op te lossen.

We zijn ook verliefd geworden op de toewijding van NordVPN om haar datageschiedenis te publiceren. Het geeft nu zelfs een update elk jaar van haar ‘no logging’ policy.

De presentatie NordLynx van deze provider vorig jaar was zeer interessant. Het zorgt ervoor dat de verbinding met Nord zelfs nog sneller en betrouwbaar zal worden. Ook van servers die nog veel verder gelokaliseerd zijn.

Als we iets moeten noemen waar we ontevreden over zijn is dat de gebruikerservaring die NordVPN ons geeft. Gewoon kleine dingen zoals de stedenlijst die niet in aplhabetische volgorde is gerangschikt of het zoeken door verschillende menu’s voor speciale taken liet ons het aan het wensen over. Dat is helemaal het geval als het aankomt op de anders zeer effectieve mobiele app van NordVPN. Dit zijn dan ook kleine puntjes en het komt dan misschien ook meer neer op een persoonlijke voorkeur.

NordVPN heeft best wat opties beschikbaar zoals bijvoorbeeld een maandelijks abonnement en een zeer voordelig twee jarenplan. Als je de dienst eerst even wilt uitproberen is dat mogelijk met een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

NordVPN geeft je een goede korting op het 2 jaar abonnement!

NordVPN geeft veel korting met zijn 2 jaar abonnement. Als je meedoet met de super service van NordVPN voor de komende twee jaar krijg je maar liefst 65% korting! Wat neerkomt op een bedrag van slechts €2,64 per maand!

Bekijk deze super deal van NordVPN hier!

3. Surfshark – Zwem in een zee van anonimiteit!

Specificaties Surfshark

Werkt op: Windows, Mac, Android, iOS, Linux. Streaming Sites Beschikbaar: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu. 24/7 Support: Beschikbaar. Proefperiode: 30 dagen. Aantal servers: 3.200. Server locaties: 100+. Landen: 65. Maximaal aantal apparaten: Ongelimiteerd.

Aanbiedingen voor Surfshark

 • 24 maanden: €2,10
 • 6 maanden: €5,46
 • 1 maand: €10,90

Voordelen Surfshark

 • Zeer voordelige prijzen
 • Ongelimiteerd aan apparaten wat je kan aansluiten
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Perfect op het betreden van geblokkeerde sites

Nadelen Surfshark

 • Mindere snellheid als ExpressVPN of NordVPN
 • Mist wat functies in vergelijking met ExpressVPN en NordVPN

Surfshark is een VPN die wij erg tof vinden met een paar heel aantrekkelijke aanschafredenen.

We zullen de features en specificaties zeker bespreken maar er is één aspect dat Surfshark zeer aantrekkelijk maakt vanaf het begin en dat is de ongelofelijk goedkope prijs! Kies je voor het tweejarige abonnement dan betaal je slechts 2 EURO en 10 CENT per maand!

En daarbij krijg je dan zelfs ongelimiteerde verbindingen! Dus, als je je VPN op je laptop, desktop, tablet, wat mobiele telefoons, en je Amazon Fire TV Stick wilt gebruiken kun je dat dus allemaal tegelijk doen op slechts één account. In theorie kun je ook al je vrienden en familieleden je sub laten gebruiken!

Maar het succes van déze VPN is niet alleen de prijs. Ook de relaxte branding en het speelvolle karakter van de interface is zeer leuk om ervan te blijven genieten tijdens het gebruik. Zeker omdat het gebruik van een VPN soms wel spannend kan zijn maakt daarom deze comfortabele interface het wel zeer relaxt en gebruiksvriendelijk.

Als je iemand bent die snel afgeleid is van ingewikkelde interfaces en een doolhof van opties dan is Surfshark net als ExpressVPN de ideale VPN voor jou. De interface is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te overzien. De enige opties die je in eerste instantie ziet zijn ‘Verbinden’ en ‘Alle Locaties’ met een ‘Instellingen’ tandwieltje, en verder eigenlijk niets. Dat niveau van detail kan een voordeel of nadeel zijn afhankelijk van jouw perspectief.

Dat gezegd hebbende, als het erop aankomt op de beveiliging van je online security is Surfshark een topper. Het heeft sinds kort een nieuw protocol genaamd WireGuard die de OpenVPN UDP ondersteund en TCP en IKEv2 opties aanbied. Daarbovenop heeft SurfShark ook een privé DNS en een extra beveiligingsoptie via de double VPN route. En in de tests heeft SurfShark ook met succes een grip gekregen op het deblokkeren van geo-restricties om binnen NetFlix, BBC, iPlayer, Disney+ en anderen.

Surfshark biedt ook een 30 dagen niet goed geld terug garantie aan waardoor je genoeg tijd hebt om het te proberen voordat je je committeert aan een langere periode.

Maar waarom staat het dan op de 3e plaats? De competitie is stevig in dezer tijd. Helemaal met VPN’s zoals NordVPN en ExpressVPN die hun serversnelheid substantieel hebben versneld. Hoewel die van SurfShark als ‘goed’ bestempeld kan worden zijn die van de vorige twee wel echt erg snel. SurfShark doet zeer zijn best om hier terrein op te winnen. In mei 2021 liet het onafhankelijke beveiligings consultants van Cure53 een test uitoefenen op de dienst van SurfShark om uitvoerig te testen en te evalueren welke beveiligingspostuur er onthuld kan worden via SurfShark. De conclusie was uiteindelijk dat er een ‘zeer solide beveiliging aanwezig is’ bij SurfShark.

En daarom plaatsen we SurfShark in de top 3 van de 200+ VPN’s die er getest en gereviewed zijn door techradar.com. De bovenstaande opties moeten er vast wel voor zorgen dat jij een goede keuze kan maken!

Hoewel SurfShark het nét verliest van ExpressVPN en NordVPN als het aankomt op all-round kwaliteit, beveiliging, en support neemt het toch een goede hap uit de prijs. Kies voor het 2 jarenplan en je maandelijkse kosten zijn slechts €2,10!

Bekijk de aanbieding op SurfShark hier!