De top 5 NL Tech & Gadget sites die je gelezen moet hebben

Netherlands’ Finest!

Door de mazen van het internet heen is het soms lastig om bij de juiste informatie komen. Niet dat die er niet is want er is genoeg goede informatie maar mede doordat er zoveel verschillende bronnen zijn kan het voorkomen dat je ‘de ware’ dus soms gewoon niet tegenkomt. Gelukkig zijn wij al vele jaren op de hoogte van het landschap in de Nederlandse Tech & Gadget community en hebben wij hier de beste informatiebronnen op een rijtje gezet voor het geval je meer wilt leren over de laatste ontwikkelingen en wat de nieuwe features van de laatste gadgets zijn.

Het leuke van de volgende websites is dat ze allemaal zeer persoonlijk zijn (geen mega bedrijven met alleen maar filler content) en niet vol zitten met vervelende advertenties. Vervolgens vindt je er zeer kwalitatieve informatie omtrent gadgets en technologie.

Pockify

Sander de Kievit is de man achter Pockify. Als sinds jongs af aan is hij veel bezig met technologie en gadgets en hij wil deze passie graag delen via het internet. Op zijn mooie site Pockify heeft hij veel uitgebreide reviews o.a. smartphones, microfoons, laptops, toetsenborden en webcams. Ideaal dus als je al ongeveer weet welk product je wilt gaan aanschaffen maar toch even een uitgebreide inzage wilt in alle facetten van het producten.

Sander is uitvoerig in zijn reviews. Zo behandeld hij laptops dus van top tot teen. Alle noodzakelijke facetten komen aan boord zoals het scherm, de CPU, de opslag etc. Hij benoemd alle goede aspecten zowel als de slechte en het fijne is is dat hij zelf veel ervaring heeft met gadgets, dus weet hij ook wanneer iets goed werkt of juist minder goed werkt.

Het leuke aan Sander’s Pockify is dat de website heel erg persoonlijk is en je daarom snel gewend bent aan de stijl die Sander hanteert. Daarbovenop maakt Sander zowel een blog post voor de lezers als ook een YouTube video voor de kijkers / luisteraars. De video’s zijn zeer enthousiast en leuk om naar te kijken


Was je dus toevallig in de winkel overtuigd om de Razer Blade 15 OLED te kopen bekijk dan Sander’s Review hier waarom je dat misschien beter niet kan doen!

Techness.nl

Een blog die al weer iets langer bestaat is Techness.nl. Hier vindt je een uitgebreid aanbod van diepgaande posts over tech, gadgets,  mobielen, freebies, maar ook manieren om via het internet geld te verdienen.


De website van Techness.nl zit lekker eenvoudig in elkaar. Het is in feite een lange feed van onderwerpen maar je kan ook selecteren op een bepaalde categorie. Er zit weinig afleiding in of vervelende advertenties en de hoofdbanner veranderd vaak in een inspirerende afbeelding.

Techness.nl is wel iets minder persoonlijk als bijvoorbeeld Sander’s blog. Het is minder makkelijk om erachter te komen wie de schrijver van de blogs zijn. Daarom denken wij dat er meerdere auteurs zijn. Na het inspecteren van meerdere berichten komen we wel tot de conclusie dat de artikelen zeer professioneel geschreven zijn en diverse waardevolle informatie bevatten. 

Wij waren onder de indruk van deze post over hoe een goede video wordt geproduceerd. Zeker de moeite waard om eens te lezen.

Techbird.nl

Een blog die ook niet uitgesloten mag worden is Techbird.nl. Geschreven door Rick van Lierop, Philip Bakker, en Sophie de Winter. Hier worden veel posts gezet over de laatste technologische ontwikkelingen, de nieuwste smartphones, en andere gadgets. Ook is er een aangesloten webshop aanwezig waarmee je de blog ook kunt steunen als je daar een aankoop doet.

Ook deze blog ziet er zeer fijn op het oog uit, is makkelijk te lezen en wederom weinig tot geen ads die afleiden. Er zitten veel diverse onderwerpen in over reviews van gadgets, maar ook het verzekeren van je gadget of laptop, waar je in Amsterdam het beste je aankopen kunt doen en een heel interessante prijsvergelijker.
De prijsvergelijker bied ook een optie om mobiele abonnementen te vergelijken.

Dit vinden wij als Nederlanders natuurlijk erg interessant!

Daarnaast is Techbird ook aan het schrijven over smarthomes en domotica, iets wat op de andere techblogs niet veel voorkomt. Interessant is dat in deze artikelen veel ‘How to’s en stappen staan die je uitleggen hoe je zelf eenvoudig je eigen smart home kan starten. Zeer  interessant!

Dutch-tech.nl

Een volgende zeer interessante blog is www.dutch-tech.nl geschreven door Tom de Beer en gestart in 2012! Deze blog levert veel artikelen over  Apple, Miscrofost, Intel, Synology en meer! Dutch-Tech woont ook regelmatig persconferenties bij en levert zoals ze zelf verklaren ‘geen troep’.

Wanneer je door de website scrollt zie je bij reviews gelijk al alle reviews staan van de iPhone, Samsung, en veel andere merken. Zeer fijn om eventjes kort door te kijken en zo kun je gemakkelijk jouw eigen model vinden.

De reviews gaan van smartphone, tot computer, tot tablet en nog veel meer. Helaas is de website niet helemaal up to date meer (nieuwste iPhone modellen ontbreken) maar de reviews die er staan zijn wel erg nauwkeurig.

Gadgettest.nl

Last but not least is Gadgettest.nl. Op deze zeer mooi uitziende website vind je alles wat je moet weten over de laatste gadgets, accessoires, en hebbedingetjes die nu erg cool zijn. Ook vind je posts over hoe jij je leven een stukje makkelijker maakt en veiliger kan maken.

Jessey Bouma (de schrijver) deelt graag zijn mening in zijn vele artikelen over hoe je bijvoorbeeld een aandeel in Facebook koopt of waar je de beste VPN kunt aanschaffen.
De blog ziet er dan ook zeer professioneel uit en navigeert gemakkelijk. Het stukje financiële informatie sprak ons ook aan omdat Jessey zeer goede informatie had over onlineservices voor je bedrijf vinden.


Echter vind je er ook heel goede reviews over de laatste iPhone en Samsung. Maar dit kwam ons ook goed ter woord!


Bastian van Stigt
Techwriter.nl