Even voorstellen

Welkom op TechWriter.nl. Mijn naam is Erik van Wieren en deze blog is opgezet uit een interesse om te schrijven over tech, gadgets, ontwikkelingen in de markt en het testen/aankopen van producten.

Er zijn al veel techblogs inmiddels op de Nederlandse markt, maar omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, ben ik toch deze blog gestart. Er zijn daarnaast een paar zaken waarvan ik denk dat die beter kunnen op bestaande blogs! 

Ten eerste vind ik het gewoon prettig om te schrijven over tech. Vanuit mijn interesse ben ik er veel mee bezig, en het opschrijven van reviews die ik bijvoorbeeld sowieso al doe, is een kleine stap. Ik hoop dat anderen er ook veel aan hebben!

Als tweede: ik probeer een beetje kritisch te blijven op de ontwikkelingen in de markt. Veel personen die schrijven over nieuwe gadgets, of grotere ontwikkelingen, zoals smart-cities of vergaande herkenningstechnologie en algoritmes, zijn vaak louter positief. Deze focus op puur het technologische vind ik vaak t eenzijdig, omdat er niet tot weinig wordt stilgestaan bij de impact op mensen en onze samenleving. Een stukje tech-ethiek en filosofie neem ik graag mee hierin. Wees dus voorbereid op een kritische noot!

Ten derde: veel blogs en blogeigenaren houden het recht bij zichzelf of bij vrienden om content te delen. Ik vind dat dit democratischer moet kunnen. Als specialist of enthousiasteling ben je bij TechWriter altijd vrij om je verhaal te delen. Dit kan als buitenstaander, maar het is ook mogelijk een eigen sub-blog te beginnen. Uiteraard doen wij er alles aan om je blog ook goed vindbaar te maken op zoekmachines, zoals Google!

Ontdek TechWriter.nl

Hopelijk heb je iets aan de verhalen van TechWriter.nl, laat vooral horen of je iets mist of wilt bijdragen aan het platform!

Wil je zelf bijdragen? Kijk dan eens op onze pagina voor gastbloggers.